• Werken aan innovatieve icoonprojecten
 • Samenwerken in multidisciplinaire teams
 • Informele en betrokken cultuur
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Breda, Deventer, Heerenveen

Ontwerper wegen

Heb je de ambitie om met jouw kennis en vaardigheden de wereld een beetje mooier te maken? Wil je tot de toppers binnen je vakgebied behoren en samenwerken met andere experts, in een cultuur van ondernemerschap en vertrouwen? Dan maken wij graag kennis met je!

Wij zijn een ingenieursbureau en wij leveren adviezen en ontwerpen op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Wij zetten onze topexpertise in om complexe vraagstukken op te lossen en wij zijn een betrokken partner voor onze opdrachtgevers. Onze kracht ligt in onze onafhankelijkheid en ondernemerschap, waarin elke medewerker het beste uit zichzelf haalt en zijn of haar talenten ten volle benut.

 

Als ontwerper wegen (2D/3D) ben je betrokken bij projecten op gebied van verkeer, wegen en droge infra. In deze projecten maak je het ontwerp voor snelwegen, provinciale wegen en voor het stedelijk wegennet. Hierbij maak je onderdeel uit van het integrale ontwerpteam en zorg jij dat jouw wegontwerp is afgestemd met andere disciplines zoals kunstwerken, waterhuishouding, geluid en ecologie. Vanuit jouw inhoudelijke basis signaleer jij ontwerpkeuzes en zorg je ervoor dat het ontwerp van de weg voldoet aan de gestelde eisen. Dit leg jij vast in een ontwerpnota of lever je input voor contractspecificatie. Zo draag jij als ontwerper bij aan oplossingen voor maatschappelijke problemen van onze klanten: de overheid, aannemers en belangenorganisaties.

 

De standplaats voor deze functie is Breda, Deventer of Heerenveen.

Binnen de groep Verkeer en Wegen werken we aan (multidisciplinaire) projecten in de sector infrastructuur en mobiliteit, met daarbij een focus op verkeer- en wegenprojecten. We zijn betrokken in verschillende projectfasen, bijvoorbeeld tijdens een variantenstudie of planuitwerking alswel contractvoorbereiding en uitvoeringsontwerp. Voorbeelden van projecten waar we een belangrijke bijdrage aan leveren of hebben geleverd zijn de verbreding van de A58 in Noord-Brabant, de planuitwerking van de A6 bij Lelystad, het winnende tenderontwerp van de ViA15, de aanleg van de westelijke randweg N605 bij Boekel en het ontwerpen van fietsroutes in Tilburg, Den Bosch, Eindhoven.

Wat wij vragen

 • afgeronde hbo-opleiding op gebied van civiele techniek;
 • passie voor infrastructuur en mobiliteit;
 • een leergierige en een proactieve instelling;
 • de vaardigheid om goed te luisteren en mee te denken, waarbij je niet bang bent om je eigen mening te geven;
 • ambitie om kwalitatief goede producten en adviezen te leveren;
 • ambitie om door te groeien tot specialist en/of ontwerpleider;
 • pre: ervaring met ontwerpsoftware zoals AutoCAD, Open Roads, Civil3D en MX.

Wat wij bieden

 • ontwikkeling van talent van de medewerker staat centraal;
 • goede begeleiding en in- en externe opleidingsmogelijkheden;
 • uitdagende en toonaangevende projecten in binnen- en buitenland;
 • samenwerken met jonge, enthousiaste collega's in integrale projectteams;
 • zelfstandigheid en projectverantwoordelijkheid;
 • doorgroeimogelijkheden tot ontwerpleider of vakspecialist;
 • speciaal opleidingentraject voor pas afgestudeerden; het 'Starterstraject';
 • een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. M.S. (Mark) Buitenhuis, groepsleider Verkeer en wegen, telefoon + 31 6 86 81 04 74. Vacaturenummer NL00415

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor