• Werk samen met jonge collega's en topexperts aan innovatieve oplossingen
 • Taken en verantwoordelijkheden worden afgestemd op jouw loopbaanfase
 • Bouw je expertise op het gebied van projectbeheersing verder uit in praktische projecten
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer

(Aankomend) projectleider waterbouwkunde

Wil jij je ontwikkelen tot een deskundig en allround projectleider binnen dynamische waterbouwkundige projecten?

Deze mogelijkheid wordt jou geboden in de functie van (aankomend) projectleider in de groep Ontwerpleiding en projectbeheersing. In deze functie geef je (uiteindelijk) leiding aan uitdagende en veelal internationale projecten op het gebied van kusten, rivieren en landaanwinningen of ondersteun je senior projectleiders in de dagelijkse projectleidingstaken. Je begeleidt ontwerpers bij het uitwerken van een waterbouwkundig ontwerp, draagt bij vanuit een praktische insteek aan ontwerpoptimalisaties of bent verantwoordelijk voor een aanbestedingsontwerp. Ook het zelf leveren van inhoudelijke inbreng aan een project of het opstellen van offertes kan onderdeel van jouw werk zijn. Je levert met jouw kennis en vaardigheden een vernieuwende inbreng in onze projecten. De mate van ervaring die wij voor de functie vragen staat niet vast; in overleg kan bekeken worden hoe de functie in te richten is op een wijze die voldoet aan jouw en onze behoeftes voor zowel nu als in de toekomst.

De groep Ontwerpleiding en projectbeheersing maakt deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Kusten, rivieren en landaanwinning. Deze PMC houdt zich bezig met natte waterbouwkundige projecten, vanaf de initiatieffase tot en met het detailontwerp. Ook de begeleiding van werken in uitvoering is onderdeel van ons takenpakket. Werkzaamheden bestaan uit (het modelleren van) hydrodynamica en morfologie, het ontwerpen van golfbrekers, kustverdedigingen, kunstmatige eilanden en bodem- en oeverbeschermingen en het adviseren binnen multidisciplinaire projecten zoals natte planstudies of tunnelprojecten. De PMC werkt aan projecten zoals de Realisatie Afsluitdijk, Bouwdok Oosterweelverbinding Antwerpen, scheepsreparatie en nieuwbouwwerf Kuryk Kazakstan en aan landaanwinningsprojecten zoals Kapuknaga in Indonesië en de Tweede Maasvlakte. Vanwege de sterke groei van de activiteiten binnen de PMC zijn wij op zoek naar enthousiaste collega's. Je standplaats is Deventer, waarbij je op den duur mogelijk in het buitenland ingezet wordt op internationale projecten.

Wat wij vragen

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding, waarbij affiniteit met civiele techniek en waterbouw een pre is;
 • enkele jaren relevante werkervaring, bij voorkeur (gedeeltelijk) als ontwerper, is gewenst, maar geen harde eis;
 • goede communicatieve vaardigheden en een collegiale werkhouding;
 • een zelfstandige, enthousiaste en ondernemende instelling;
 • de ambitie om je te ontwikkelen tot een deskundig en allround projectleider;
 • een positieve houding ten opzichte van werken in het buitenland;
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als in geschrift.

Wat wij bieden

 • een uitdagende functie in een dynamische organisatie;
 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in projecten;
 • een breed aanbod van in- en externe opleidingen;
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, met daarbij de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ing. R.W. (Rijjan) Bos, groepshoofd Ontwerpleiding en projectbeheersing, telefoon 0570 69 71 82.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Guus Emmerik

Guus van Emmerik

HR Advisor