• Werken aan multidisciplinaire projecten
 • Aandelenparticipatiesysteem
 • Veelzijdige functie
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, The Hague, Deventer, Rotterdam

Projectingenieur elektrotechniek & control systems

Wil jij werken aan de technische installaties in spraakmakende energie- , bouw- en infrastructurele projecten?

Witteveen+Bos werkt aan verschillende grote en kleine infrastructurele projecten, zoals beweegbare bruggen, sluizen, tunnels en keringen. Het goed functioneren van deze objecten wordt mede bepaald door de elektrotechnische installaties zoals de netwerk-, bedienings-, communicatie- en energiesystemen en de bijbehorende (slimme) interactie tussen de systemen. Als projectingenieur elektrotechniek & control systems zorg je voor het betrouwbaar, veilig en bedienbaar maken en houden van onze civiele infrastructuur. Je hebt een breed takenpakket met een basis in het ontwerpen, realiseren en testen van elektrotechnische installaties, communicatiesystemen en (data) netwerken. Je doet inspecties, voert onderzoeken uit, maakt ontwerpen en controleert ontwerp- en procesdocumenten van opdrachtnemers. Ook lever je waardevolle adviezen op zowel beleidsmatig, technisch, procesmatig als organisatorisch vlak voor bijvoorbeeld standaardisering en implementatie van nieuwe technologische ontwikkelingen. Daarbij werk je in multidisciplinaire teams met onder andere werktuigbouwkundige en civiele collega’s.

Het betreft een brede functie waarin je helpt om dit werkveld uit te bouwen met oog op de toenemende vraag naar digitale oplossingen zoals slim en robuust data transport, automatische bediening, predictive maintenance en digital twins. Daarbij kun je je ontwikkelen in meerdere rollen (zoals specialist, projectleiding, productontwikkeling of lijnmanagement). Je standplaats wordt in overleg bepaald.

 

Je gaat aan de slag binnen de product-marktcombinatie (PMC) Smart Infra Systems in de sector Infrastructuur en mobiliteit. Wij houden ons onder andere bezig met bediening & besturing, systeemarchitectuur, sensorsystemen, industriële automatisering, machineveiligheid, functionele veiligheid, duurzaamheid en (tunnel)technische installaties.

Wat wij vragen

 • een afgeronde hbo of wo-opleiding elektrotechniek, besturingstechniek, informatica of gelijkwaardig;
 • interesse in het vakgebied communicatiesystemen, netwerken en/of industriële automatisering (IA);
 • een ondernemende instelling;
 • een teamspeler;
 • gevoel voor de belangen van opdrachtgevers en stakeholders.

Wat wij bieden

 • werken in uitdagende multidisciplinaire projecten waarin (elektro)technische installaties een rol speelt;
 • deel uitmaken van een groep (veelal jonge) enthousiaste professionals;
 • veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als specialist, projectmanager of leidinggevende; *marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb jij belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. S.G. (Bas) van Wee, adviseur elektrotechniek & control systems, telefoon 06 86 89 30 84 of met de heer dr.ir. H. (Harmen) Droogendijk, groepsleider Sensoren, systemen en veiligheid, telefoon 06 53 35 62 34.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor