• Samenwerken met jonge collega's én topexperts
 • Cultuur van ondernemerschap en vertrouwen
 • Eigenaarschap over je eigen ontwikkel- en carrièrepad

Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer, Utrecht

Projectingenieur Hoogwaterbescherming

Wil je jouw kennis van de waterbouw en geotechniek inzetten om een bijdrage te leveren aan de inrichting en de veiligheid van deltagebieden in Nederland en in het buitenland?

Voor de adviesgroepen Waterkeringen in zowel Utrecht als Deventer zoeken wij deze pas afgestudeerde of meer ervaren projectingenieurs Hoogwaterbescherming. Als projectingenieur toets en ontwerp je waterkeringen, maak je geotechnische stabiliteitsanalyses en kijk je met het projectteam naar de effecten van het ontwerp op de omgeving.

In Nederland werkt ons team aan grote programma's zoals het Deltaprogramma, het Hoogwaterbeschermingsprogramma en Ruimte voor de Rivier. Daarnaast ondersteunen wij overheden bij de veiligheidstoetsing en versterking van zowel primaire als regionale waterkeringen. We werken onder andere aan de volgende projecten: Planuitwerking Afsluitdijk (maatregelen voor veilig stellen achterland), Planuitwerking Blankenburgverbinding (borging waterveiligheid als gevolg van tunnel), IJssel Delta (uitvoeringsontwerp van dijken), nieuwe normering (Deltabeslissing met overstromingsrisicobenadering) en toetsing en ontwerp van regionale keringen.

De functie van projectingenieur hoogwaterbescherming maakt deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Hoogwaterbescherming en landinrichting. Deze PMC draagt bij aan het duurzaam gebruiken, inrichten en beheren van Nederlandse en buitenlandse deltagebieden. De PMC voert integrale projecten uit langs rivieren, meren en kusten waarbij afstemming belangrijk is tussen vakgebieden als waterveiligheid, ruimtelijke ordening, natuurontwikkeling, economie en (de effecten van) klimaatverandering.

Wat wij vragen

 • afgeronde wo-opleiding in de civiele techniek, richting waterbouw of geotechniek;
 • de ambitie om je op inhoudelijk vlak te ontwikkelen tot technisch specialist waterkeringen;
 • enthousiasme om in teamverband te werken;
 • communicatief vaardig;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • je houdt goed overzicht over je werkzaamheden en bent een sterke planner;
 • een ondernemende en proactieve instelling.

Wat wij bieden

 • een baan met veelzijdige en uitdagende projecten;
 • veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. J. (Joost) Lansink, groepsleider Waterkeringen Utrecht, telefoon 06 10 40 64 15, of mevrouw W.S. (Willemijn) de Raadt MSc, groepsleider Waterkeringen Deventer, telefoon 06 86 88 99 46. Vacaturenummer 113-104.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Guus Emmerik

Guus van Emmerik

HR Advisor