• Smart Infra Systems
  • Machineveiligheid
  • Deventer of Amsterdam
Are you the person we are looking for?

Apply now

Internship/Graduation assignment Amsterdam, Deventer

Digitale inspectietool voor machineveiligheid

In de Nederlandse infrastructuur zijn bruggen, sluizen en tunnels niet weg te denken. Om te controleren of deze objecten voldoen aan de vigerende wet- en regelgeving worden ze regelmatig geïnspecteerd en gecontroleerd. Hiervoor worden met eenvoudige hulpmiddelen, zoals tabellen en tekstbestanden, inspecties uitgevoerd en de resultaten hiervan opgeslagen. Specifiek voor het opstellen van risico-inventarisaties en -evaluaties voor machineveiligheid worden nu “eenvoudige” tabellen gebruikt, waarbij handmatig resultaten gegenereerd en geïnterpreteerd moeten worden. Om de inspecties zelf alsook de mogelijkheden voor het benutten van de resultaten te verbeteren wordt er gekeken om inspecties deels of volledig digitaal uit te voeren.

Wij zijn op zoek naar adviezen en ‘tools’ om inspecties, specifiek risico-inventarisaties en -evaluaties voor machineveiligheid, digitaal in te richten en te analyseren. Hierbij is bijvoorbeeld te denken aan het weergeven van data tijdens inspectie en het uniform analyseren en inzichtelijk maken van data. Daarnaast is het wenselijk om volledige en complete inspecties digitaal op locatie uit te voeren (inclusief analyses/berekeningen) om de uitwerkingstijd te reduceren.

Wij stellen voor om samen met jou deze opdracht nader vorm te geven, waarbij jouw input en visie hierop een belangrijke bijdrage zal vormen. Deze opdracht zal in ieder geval bestaan uit een stuk verkenning van de mogelijkheden en leiden tot de ontwikkeling van een softwaretool. Deze softwaretool zal in de opdracht als pilot gebruikt worden voor een inspectie van een object waar Witteveen+Bos aan gaat werken.

Wat wij vragen

Opleidingsniveau: HBO/WO elektrotechniek, informatica of gelijkwaardig.

Wat wij bieden

Vanuit ons kantoor in Deventer of Amsterdam kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en kun je specialisten binnen én buiten ons bedrijf betrekken bij jouw onderzoek. Wij hebben contacten met Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, waterschappen, aannemers, systemintegrators etc. Deze interne en externe contacten kun je aanwenden om informatie te verzamelen die nodig is voor je onderzoek. Aanvang: in overleg Duur: 6-8 maanden (andere tijdsduur ook in overleg mogelijk).

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.000 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze opdracht reageer dan direct online. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer ir. S.G. (Bas) van Wee, adviseur elektrotechniek binnen de PMC Smart Infra Systems, telefoon: 06 86 89 30 84.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Linda Cornelissen

Linda Cornelissen

HR Advisor