• Concretiseren duurzame doelstellingen
 • Samenwerken met topspecialisten
 • Duurzaamheid in alle vormen

Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Breda, The Hague

Adviseur circulair / duurzaam contracteren

Ben jij in staat om de duurzame doelstelling(en) van onze opdrachtgevers concreet te maken, succesvol de markt op te brengen en zo een écht duurzaam werk op te leveren? Wil jij samen met de beste specialisten op het gebied van CO2 neutraal ontwerpen, klimaat adaptief ontwerpen, energietransitie en circulariteit werken aan toonaangevende duurzaamheidsvraagstukken?

Over enkele jaren is duurzaam en energieneutraal bouwen de norm in Nederland. Wij adviseren vanuit de groep Ketensamenwerking en contractmanagement opdrachtgevers vanaf de initiatieffase tot aan de onderhoudsfase over het concreet toepassen van duurzaamheid en circulariteit in projecten. Dit doen we door dit thema te integreren in onze adviesproducten, contracten, aanbestedingstrajecten en de contractbeheersing. Wij zoeken iemand met ondernemerschap en enthousiasme om onze bijdrage aan onderstaande type projecten nog veel verder te brengen. Jij levert hierbij een concrete bijdrage aan duurzame projecten in de komende jaren en ontwikkelt jezelf op het gebied van contracteren en aanbesteden.

Wij hebben reeds verschillende duurzame projecten op de markt gezet. In opdracht van de gemeente Amsterdam hebben wij aan een project gewerkt waardoor Centrumeiland volledig energieneutraal voorzien wordt van elektriciteit middels een warmte-koudevoorziening (WKO). In een samengesteld team hebben wij bijgedragen aan het opstellen en aanbesteden van de concessieovereenkomst voor het ontwerpen, realiseren en exploiteren van de WKO. Een WKO voor een woonwijk van deze schaalgrootte met overwegend zelfbouw is uniek in Nederland. De aanleg is inmiddels gestart en in 2018 worden de eerste woningen in aanbouw genomen. Voor de gemeente Utrecht werken we aan de meest duurzame straat van Nederland. Voor dit project hebben wij de gemeente Utrecht in een zeer vroeg stadium geholpen om de ambities van de gemeente en stakeholders, inclusief de kansen vanuit de markt, te vertalen naar concrete stappen en maatregelen. Dit heeft er in het vervolgtraject toe geleid dat we de gemeente hebben geadviseerd over de contract- en aanbestedingsvorm. Dit is zodanig vormgegeven dat de inschrijvende partijen (aannemers) maximale vrijheid en stimulans hadden om de duurzaamheidsambitie van de gemeente Utrecht in te vullen. Hierbij is niet alleen gedacht aan de realisatie, maar ook aan de onderhouds- en sloopfase van het project. Voor de gemeente ’s-Hertogenbosch zijn wij betrokken bij de meest groene parkeergarage van Nederland (Transferium West). Deze garage is volledig bekleed met beplanting en een dak vol met zonnepanelen. Hiermee worden ook de elektrische bussen van de gemeente ’s-Hertogenbosch opgeladen. Wij verzorgden het referentieontwerp, het contract en de aanbestedingsstukken.

De groep Ketensamenwerking en contractmanagement valt onder de sector Gebouwde omgeving, in de product-marktcombinatie (PMC) Gebiedsontwikkeling. Onze PMC is betrokken bij werken in de openbare ruimte in de binnensteden van Nederland en het buitengebied. In deze projecten komt duurzaamheid in alle vormen naar voren. Mooi aan onze projecten is dat het direct invloed heeft op onze leefomgeving. Binnen enkele jaren wandel jij zelf rond in het project waaraan je hebt gewerkt. Binnen onze PMC werken wij samen met de technisch specialisten op het gebied van Resilient Cities, Energie en Duurzame Ontwikkeling en CO2 gestuurd ontwerpen om met impact bij te dragen aan het realiseren van een toekomstbestendige leefomgeving. Waarbij wij onze klant ondersteunen bij het behalen van het Klimaatakkoord en andere initiatieven als de Greendeal. Je standplaats is Den Haag, Amsterdam of Breda.

Wat wij vragen

 • een afgeronde wo-opleiding in de civiele techniek of aanverwant vakgebied;
 • affiniteit met het ingenieursvak en technische inhoud van projecten;
 • gevoel voor belangen van stakeholders bij projecten in een stedelijke omgeving;
 • je beheerst het Nederlands uitstekend, zowel in woord als geschrift;
 • ondernemende instelling gericht op het zoeken naar marktkansen en samenwerkingspartners.

Wat wij bieden

 • meewerken in veelzijdige en uitdagende multidisciplinaire projecten;
 • deel uitmaken van een groep jonge enthousiaste professionals;
 • veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • mogelijkheid om te ontwikkelen als specialist, projectmanager, contractmanager of leidinggevende;
 • werken in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb jij belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kan je contact opnemen met de heer ir. J. (Jelmer) Kooij, groepsleider Ketensamenwerking en contractmanagement, telefoon 06 22 85 70 32. Vacaturenummer 338-124.

Share this vacancy