• Cultuur van ondernemerschap en vertrouwen
 • Samenwerken met andere jonge collega’s
 • Ontwikkel jezelf tot een echte topper op het gebied van 3D-ontwerp
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer

Waterbouwkundig 3D-ontwerper

Wil jij jezelf binnen een jong team ontwikkelen tot een ware expert doormiddel van learning on the job?

Voor onze kantoren in Deventer en Rotterdam zijn wij op zoek naar een waterbouwkundig 3D-ontwerper. Als 3D-ontwerper ontwerp je constructies zoals kademuren, steigers en bodem- en oeverwerken. Met behulp van slimme software zoals Revit bouw jij virtueel de constructie van begin tot oplevering en bepaal jij hoe deze in werkelijkheid gebouwd gaat worden. Je werkt in een team met ervaren ontwerpers, projectleiders, constructeurs en geotechnici aan uitdagende en integrale projecten. Binnen het team zal je jezelf ontwikkelen tot een specialist waterbouwkundig ontwerper met doorgroei kansen tot o.a. projectleider, nautisch adviseur of constructeur.

Je zult werkzaam zijn binnen de Ontwerpgroep Havens, deze groep maakt onderdeel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Havens en scheepvaartwegen. Onze opdrachtgevers zijn havenbedrijven en overheden, zowel nationaal als internationaal. Projecten waar wij aan gewerkt hebben zijn o.a. de ontwikkeling van Maasvlakte 2, ontwerp van kades in de haven van Rotterdam zoals de LNG Breakbulk terminal, havenontwikkeling van Taman Rusland en het ontwerp van de Vasiliko Oil Terminal in Cyprus.

 

Binnen de Ontwerpgroep havens hebben wij het 3D ontwerpen op het gebied van de natte infrastructuur op de kaart gezet. Op dit moment zijn wij met onze klanten aan het onderzoeken hoe wij het ontwerpproces efficiënter kunnen laten verlopen door het 3D model als multidisciplinair BIM model in te zetten. Hierbij denken wij aan het toepassen van Virtual Reality brillen en het volledig in de tijd virtueel bouwen met state of the art software. Hiervoor zijn wij op zoek naar een talent die in een jong team mee wil denken over het ontwerpen van de toekomst.

Wat wij vragen

 • een afgeronde hbo-opleiding civiele techniek, waterbouw of maritieme techniek;
 • geen of enige werkervaring;
 • bij voorkeur kennis van maar in ieder geval interesse in 3D ontwerppakketten zoals: Revit Structure, Civil3D en Navisworks;
 • nieuwsgierig en klantgericht;
 • gevoel voor het initiëren en implementeren van nieuwe BIM ontwikkelingen;
 • kennis van programmeren (python) is een pre.

Wat wij bieden

 • learning on the job door ervaren havenontwerpers;
 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in projecten;
 • een gedegen begeleiding en een breed aanbod van in- en externe opleidingen;
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de am-bitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heeft u belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kunt u contact opnemen met de heer ing. E. (Elmo) Slump, groepsleider Ontwerpgroep Havens, telefoon 06 27 16 97 80, of met de heer ir. G. (Gert) Hamoen, PMC-leider Havens en scheepvaartwegen, telefoon 06 51 10 82 07. Vacaturenummer 116-111.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Guus Emmerik

Guus van Emmerik

HR Advisor