Drinkwater en afvalwater project

Drinkwater en afvalwater project

Interns Bachelor
Civil design / BIM Underground Infrastructure Building engineering Water Technology
{{ $t('vacancy.apply') }}

Heb je weleens gedacht aan de engineering van complexe drinkwater- afvalwaterinstallaties?

Je functie

Dan is een stageplek binnen onze civiele drinkwater- en afvalwater engineeringgroepen de ideale plek om je verder te ontwikkelen als aankomend technisch professional. Binnen de afdeling engineering werk je als stagiair mee aan een breed scala aan projecten, waarbij je ontwerpt in 3D conform BIM in nauwe samenwerking met onze collega’s van bijvoorbeeld procestechnologie en werktuigbouw. Je brengt hierbij, als “spin in het web” veel civieltechnische aspecten, zoals geo- en constructietechniek, beton en staal samen. Daarnaast krijg je de kans om samen met ervaren BIM specialisten zowel te werken aan projecten als aan BIM ontwikkelingen.

Product-Marktcombinatie

Deze rol valt binnen de groep Civiel Drinkwater / Afvalwater. Deze groep maakt onderdeel uit van de product-marktcombinaties (PMC’s) Drinkwater en Afvalwater. Wij adviseren bij het opstellen van haalbaarheidsstudies, het ontwerp, de uitvoering, het beheer, de renovatie en de sloop (Circulair Ontwerpen) van drink- en afvalwater installaties, transport- en distributienetten, en pompstations. Onze PMCs zijn actief in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Wij voeren interessante projecten uit voor zeer diverse klanten, van (semi-) overheid tot grote industriële multinationals. De standplaats voor deze functie is Rotterdam of Deventer.

Wat wij vragen

 • je volgt een HBO opleiding bouwkunde of civiele techniek;
 • je bent enthousiast, leergierig, zelfstandig en in staat om in een team te functioneren;
 • je bent nauwkeurig en gestructureerd.

Wat wij bieden

 • werken in een enthousiast team met verschillende disciplines;
 • hierbij krijg je veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • ontwerpen volgens BIM in een 3D model (o.a. met behulp van Revit), gebruik makend van constructies, hydraulica, geotechniek, waterzuiveringstechnieken etc.;
 • bestekken schrijven en kostenramingen maken van je eigen ontwerp;
 • werken aan de voorbereiding van uitdagende Nederlandse én buitenlandse waterzuiveringsprojecten (in bijvoorbeeld Afrika of Azië);
 • werken aan projecten van planfase (studie en ontwerp) tot en met de uitvoeringsfase.
 • begeleiding door een vaste en ervaren medewerker.
 • aanvang en duur van de stage zijn in overleg en je ontvangt een stagevergoeding.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ing. J. (Joriën) Mendez Groot, groepsleider Civiel drinkwater, telefoon +31 6 86 85 67 22 of de heer ing. E. (Eric) Buunk, groepsleider Civiel afvalwater, telefoon 06 51 77 99 05.

More information?

Vacancies