• Afwisseling en veelzijdigheid in afvalwater- en drinkwaterprojecten
 • Werken in binnen- en/of buitenland
 • Samenwerken in multidisciplinaire teams

Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam, Deventer, Rotterdam

Projectingenieur Ondergrondse infra

Werk jij met ons mee om de ondergrondse opgave waar Nederland voor staat aan te pakken?

Ondergrondse infrastructuur stelt ons voor grote uitdagingen: drukte onder de grond in de stad, onze drinkwaternetwerken en rioolstelsels zijn verouderd en het grootschalig aanleggen van warmtenetten staat voor de deur. Tegelijkertijd hebben de belangen van de bovengrondse omgeving een grote invloed op het ontwerp en de uitvoering van de werkzaamheden. Nederland staat voor een enorme ondergrondse opgave.

Als projectingenieur Ondergrondse infra krijg je binnen onze sector Energie, water en milieu (EWM) volop kansen om een bijdrage te leveren aan deze technische vraagstukken. Je werkt in multidisciplinaire projectteams aan uitdagende projecten voor klanten variërend van drinkwaterbedrijven, waterschappen en warmtenetwerk-beheerders tot grote multinationals in binnen- en buitenland. Het werkveld omvat alle aspecten van het ontwerpen en beheren van drinkwaternetwerken, afvalwaterpersleidingen en warmtenetten. Binnen de groep Ondergrondse infra werken wij aan de modellering van transport- en distributienetwerken, het opstellen van haalbaarheids- en tracéstudies en verzorgen wij de engineering, het opstellen van contracten en ramingen en de aanbesteding van nieuwe en te vervangen ondergrondse infrastructuur. Je ontwerpt in nauwe samenwerking met andere vakdisciplines zoals omgevingsmanagers, vergunningenspecialisten, geohydrologen en contract- en kostendeskundigen maar krijg je ook zelf de kans om je naar die terreinen te verbreden. We leiden je op en afhankelijk van je interesses kun doorgroeien tot vakspecialist of projectleider. Naast het werken aan ondergrondse infra projecten is er ruimte om deel uit te maken van projectteams voor ontwerpen van drinkwater- en afvalwaterzuiveringen. De standplaats voor deze functie is Amsterdam, Rotterdam of Deventer.

Binnen de sector Energie, water en milieu werken we onder andere aan alle aspecten van het produceren van en distribueren van drinkwater, het inzamelen en zuiveren van afvalwater en de distributie van energie in de procesindustrie, glastuinbouw en gebouwde omgeving. In al deze disciplines speelt de ondergrondse infrastructuur voor inzameling en distributie van deze waterstromen een grote rol. Vanuit onze product-marktcombinaties (PMC’s) Afvalwater en Drinkwater werken onze professionals aan spraakmakende en innovatieve waterprojecten. Naast projecten in Nederland, zijn we ook werkzaam in o.a. Afrika, Azië, Caribisch gebied en het Midden-Oosten.

Wat wij vragen

 • een enthousiaste ingenieur met afgeronde hbo-opleiding civiele techniek;
 • ervaring is niet nodig;
 • je bent een teamplayer die graag ingewikkelde technische problemen in een uitdagende omgeving oplost en (ook onder druk) gaat voor kwaliteit;
 • je bent niet bang voor een uitdaging in binnen- of buitenland;
 • je bent communicatief sterk, zowel geschreven als mondeling, in het Nederlands en Engels;
 • je bent ondernemend, pakt graag verantwoordelijkheid en bent zelfstandig.

Wat wij bieden

 • dynamische werkomgeving in nationale en internationale projecten;
 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • ontwikkeling van jouw kennis en vaardigheden;
 • bezig zijn in de volle breedte van de civiele techniek;
 • deelname aan ons 'Starterstraject' met vaardigheidstrainingen en persoonlijke ontwikkeling;
 • aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op doorgroei naar projectleiderschap;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • marktconform salaris en goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • afwisseling en veelzijdigheid in afvalwater- en drinkwaterprojecten.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de am-bitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ing. M. (Marc) Vermeer, groepsleider Ondergrondse infrastructuur, telefoon 0570 697 348 of met de heer ir . F (Fred) de Bruijn, PMC-leider Drinkwater, telefoon 0570 69 76 41. Vacaturenummer 328-123.

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Jacolien Vukkink-Harbers

Jacolien Vukkink

HR Advisor