Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Antwerp, Brussels, Gent

Groepsleider Econaut

Kan jij een groep enthousiaste biologen en landschapsontwerpers aansturen, ben jij een heldere denker, heb je reeds een aantal jaren ervaring in natuurontwikkelingsprojecten en natuurbeheerstudies en wil je impact hebben op klimaatverandering door in een vooruitstreven internationaal bedrijf te werken in een breed scala aan projecten?

Dan bij jij de geschikte kandidaat om de groep Econaut, binnen de product-markt combinatie (PMC) Kusten, Rivieren en Steden van Witteveen+Bos, te leiden. De groep adviseert in projecten waarvan natuurontwikkeling en natuurbeheer in brede zin de motor is.

Met jouw kennis over natuurontwikkeling en -beheer en je vaardigheden als heldere en structurerende denker stuur je een team aan en neem je de leiding in projecten. Je begeleidt je team en je opdrachtgevers in projecten door de daarvoor benodigde informatie te verzamelen, te ordenen en in te zetten voor het opbouwen van logische redeneerlijnen ten behoeve van de besluitvorming. Je werkt vaak aan projecten in een vroege fase van plan- en visievorming en kan daardoor je stempel drukken op de verdere realisatie van het project.

Je werkzaamheden vinden veelal plaats in een omgeving met verschillende partijen, die gedreven worden door uiteenlopende belangen. Vanuit jouw rol heb je oog voor die belangen, alsook voor de mensen die deze vertegenwoordigen. Je bent communicatief sterk, luistert goed en je houdt ervan om je kennis uit te dragen aan een team van enthousiaste junior medewerkers. Je standplaats is Antwerpen of Gent.

Witteveen+Bos heeft wereldwijd circa 30 enthousiaste en vakbekwame biologen en landschapsontwerpers. Zij adviseren en ondersteunen de overheid, provincies, gemeentes, projectontwikkelaars en aannemers in een breed scala aan projecten in verschillende stadia, van (vroege) planvorming tot en met realisatie en beheer.

Wat wij vragen

- ervaring in natuurinrichtingsprojecten en/of natuurbeheerprojecten;

- een afgeronde bachelor of master opleiding in biologie, milieuwetenschappen, land- en watermanagement of land- en bosbeheer;

- uitstekende Nederlandse schrijfvaardigheden en communicatief sterk;

- een heldere denker: analytisch sterk, goed in structureren, conceptueel kunnen denken, relativerend vermogen;

- affiniteit met het werken in multidisciplinaire teams;

- kennis van de Kaderrichtlijn Water en Natura 2000.

Wat wij bieden

- afwisseling en veelzijdigheid in uiteenlopende projecten;

- samenwerken met gemotiveerde, enthousiaste collega’s binnen een informele werksfeer;

- veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;

- aantrekkelijk loopbaanperspectief;

- marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;

- uitgebreide mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling;

- mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

More information?

Witteveen+Bos medewerker Nora Vanderheijden

Nora Vanderheijden

Manager offices Belgium