• Ecologisch inrichten en ontwerpen
 • Spraakmakende multidisciplinaire projecten
 • Gezellige, enthousiaste en vakbekwame groep van ecologen
Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Deventer, Rotterdam

Ervaren ecoloog inrichting- en beheer

Ben jij een praktisch ingestelde ervaren ecoloog (minimaal 5 - 10 jaar werkervaring) die de komende jaren wil helpen bij het vormgeven van de ecologie en natuur in Nederland en Vlaanderen?

Ecologie is een niet meer weg te denken discipline bij de inrichting en het beheer van ons land. Ecologie is ‘hot’ en dat merken we. Gedreven door Europese en nationale wetgeving en de groeiende maatschappelijke ambitie om de lucht-, bodem-, water- en natuurkwaliteit van ons land duurzaam veilig te stellen, spelen ecologen een steeds centralere rol bij ruimtelijke ontwikkelingen. In de hele keten van planvorming tot en met realisatie hebben ecologen steeds meer een onmisbare toegevoegde waarde en positie. Vanuit de groep Natuurinrichting en -beheer krijg je alle mogelijkheden om actief bij te dragen aan het ecologisch inrichten van onze leefomgeving in projecten die variëren van sterk infra gestuurd (stedelijke ontwikkeling, wegen, dijkversterkingen etc.) tot sterk ecologisch gestuurd (behoud en herstel van water- en natuurkwaliteit).

We zijn op zoek naar iemand die haar/zijn praktische ecologische kennis wil gebruiken voor het opstellen van gedegen en complexe monitorings-, inrichtings-, ontwerp- en beheerplannen voor zowel droge als natte gebieden. Deze werkzaamheden voer je uit in nauwe samenwerking met enthousiaste, toegewijde en breed gerespecteerde collega-ecologen en met input vanuit andere disciplines (o.a. ontwerp groen- en cultuurtechniek, landschap, water, lucht, geluid, verkeer, energie). Onze ecologen staan landelijk bekend om de systeemanalyse, die zij in hun projecten een belangrijke rol laten spelen. Deze benadering houdt in dat we onze adviezen altijd, dus ook in uitvoeringstechnische projecten, willen onderbouwen met kennis van abiotische en biotische processen, zodat we op basis van die kennis zo duurzaam mogelijke oplossingen kunnen identificeren en adviseren. Herken jij jezelf in deze aanpak? Dan ben je bij ons aan het juiste adres om positieve ecologische ontwikkelingen te realiseren in schitterende projecten. Je standplaats is Rotterdam of Deventer.

Je maakt onderdeel uit van de Product-marktcombinatie (PMC) Ecologie. Onze PMC bestaat uit circa 30 enthousiaste en vakbekwame ecologen. We hebben een drijfveer om de wereld beter te maken en Witteveen+Bos is ons vehikel om dat vorm te geven. De sfeer is informeel en je legt makkelijk contact met collega’s. Wij adviseren en ondersteunen het Rijk, provincies, waterschappen, gemeentes, projectontwikkelaars en aannemers. Enkele voorbeelden van aansprekende projecten waaraan nu gewerkt wordt, zijn de aanleg en ontwikkeling van de Markerwadden, onderzoeksprojecten omtrent (herstel van) veenvorming in Natura 2000-gebieden als de Wieden en Weerribben, het Naardermeer en de Rottige Meente, en het begeleiden van natuurherstelmaatregelen in het Natura 2000-gebied de Alde Feanen.

Wat wij vragen

 • Een academisch opleidingsniveau en minimaal 5 - 10 jaar werkervaring in de ecologie;
 • affiniteit en bekendheid met het werken in uitvoeringstechnische projecten met overheden en aannemers;
 • een ecologisch systeemdenker en teamspeler;
 • ervaring in ontwerpprocessen en gerelateerde methodieken en software (Systems Engineering, BIM, Relatics, etc.) is een belangrijke pré;
 • nuchtere, oplossingsgerichte grondhouding en een praktische instelling;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift;
 • een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en een proactieve houding;
 • in het bezit van een rijbewijs (B).

Wat wij bieden

 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • werken aan spraakmakende, nationale en internationale projecten;
 • een aantrekkelijk loopbaanperspectief waarbij jouw ontwikkeling en ambitie centraal staan;
 • een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • een gedegen aanbod van interne opleidingen waarin vaardigheidstrainingen, persoonlijke ontwikkeling en coaching centraal staan;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan ons participatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu, ruimte en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.200 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan direct online en geef aan waarom je graag bij ons wil komen werken. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer dr. C. (Casper) Cusell, groepsleider Natuurinrichting en beheer, telefoonnummer 06 54 36 78 86, of de heer K.C.G.J. (Koen) Princen, projectleider Natuurinrichting en beheer, telefoonnummer 06 12 72 85 14. Vacaturenummer NL 00412.

More information?

Witteveen+Bos medewerker Guus Emmerik

Guus van Emmerik

HR Advisor