Projectingenieur Gemalen en hydraulica

Projectingenieur Gemalen en hydraulica

Young Professional Master
Rotterdam Deventer
Civil design / BIM Hydraulic Engineering Construction
{{ $t('vacancy.apply') }}

Ben jij de persoon die Nederland ook de komende 100 jaar droge voeten geeft?

Je functie

Door de gevolgen van klimaatverandering zijn veel maatregelen nodig in de waterhuishouding van ons polderland. Witteveen+Bos is één van de toonaangevende bureaus in Nederland die hier een bijdrage aan levert. Als projectingenieur gemalen en hydraulica lever je de kennis die nodig is om deze bijdrage tot een succes te maken. Je combineert hierbij de input van de diverse disciplines tot één ontwerp. De verschillende projectfasen VO, DO, bestek en realisatie worden hierbij doorlopen. Indien je reeds over enige jaren werkervaring beschikt, dan geef je als projectleider sturing aan het ontwerpproces. Je standplaats is Deventer of Rotterdam.

Product-Marktcombinatie

De groep Gemalen, hydraulica en leidingen houdt zich onder andere bezig met het ontwerpen en bouwen van waterstaatkundige kunstwerken, gemalen en waterbergingen. Hierbij wordt vaak speciale aandacht besteed aan het vispasseerbaar maken van deze kunstwerken. Daarnaast houden wij ons bezig met het uitvoeren van hydraulische en leidingnet berekeningen, waterslaganalyse en het uitvoeren en begeleiden van wetenschappelijk onderzoek naar vispassages. Deze groep behoort tot de product-marktcombinatie (PMC) Hoogwaterbescherming en landinrichting. Deze PMC draagt bij aan het duurzaam gebruiken, inrichten en beheren van zowel Nederlandse als buitenlandse deltagebieden. Voorbeelden van projecten waar wij een bijdrage aan leveren zijn het Hoogwaterbeschermingsprogramma en Ruimte voor de Rivier projecten.

Wat wij vragen

 • een afgeronde wo-opleiding civiele techniek of werktuigbouwkunde en affiniteit met waterbeheer en constructies;
 • recentelijk afgestudeerd of enkele jaren werkervaring;
 • interesse voor een brede ontwikkeling binnen de waterbouw;
 • goede communicatieve vaardigheden en een ondernemende instelling;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • wens om projecten te realiseren, met daarbij een academische houding om vernieuwingen te onderzoeken.

Wat wij bieden

 • uitdagende functie in een dynamische organisatie;
 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • afwisseling en veelzijdigheid in innovatieve projecten;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in projecten;
 • gedegen begeleiding en breed aanbod van in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingentraject voor pas afgestudeerden; het Starterstraject;
 • marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.40 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. M.F.E. (Marcel) Wauben, groepsleider Gemalen, hydraulica en leidingen, telefoon 06 53 97 72 08. Vacaturenummer 114-130.

More information?

Vacancies