Are you the person we are looking for?

Apply now

Vacancy Amsterdam

Projectingenieur Stedelijke ontwikkeling

Ben je in staat om complexe en integrale projecten in de gebouwde omgeving te structureren en te begeleiden?

Dan kun je bij ons aan de slag middels een traineeship als projectingenieur in de stedelijke omgeving. Je maakt onderdeel uit van multidisciplinaire projectteams en ondersteunt projectleiders bij het ontwerp en het contract- en omgevingsmanagement in onze projecten. Je brengt eisen en wensen van betrokken partijen in kaart, structureert en coördineert ontwerpopgaven en adviseert bij het opstellen en beheersen van contracten. In deze rol is het belangrijk om continu te schakelen tussen technische mogelijkheden en belangen van partijen. Hierbij werk je nadrukkelijk samen met onze specialisten en externe partijen zoals overheden, aannemers, nutspartijen en ontwikkelaars. De uitdaging is om met deze partijen het project een stap verder te brengen. Je werkt onder meer aan stedelijke civiele kunstwerken zoals bruggen, kademuren en bouw- en woonrijp maken van terreinen en het inrichten van bedrijventerreinen of woonwijken. Je bent innovatief en vindt het leuk om over de grenzen van je eigen vakgebied te stappen.

In deze rol ben je werkzaam binnen de product-marktcombinatie (PMC) Stedelijke ontwikkeling. Deze PMC maakt deel uit van de sector Gebouwde omgeving en werkt aan integrale complexe projecten in de gebouwde omgeving. Je traineeship wordt afhankelijk van je ambities en ontwikkeling ingevuld binnen vakgebieden als klimaatadaptatie, contracten, omgevingsmanagement, stedelijke infra en ruimtelijke ontwikkeling. De rol van projectingenieur valt binnen de groep Stedelijke innovatie. Binnen deze groep zijn er volop kansen voor nieuwe product- of procesinnovaties waar je een bijdrage aan kunt leveren.

Momenteel zijn wij onder andere betrokken bij: back office voor de bouw van de Valkbrug in Leiden, schrijven van een UAV-GC contract van de innovatieroute N737, begeleiden bouwen prototype Greenbar: functionele barrière rondom bouwterreinen, diverse projecten voor vervanging kademuren in Haarlem en Amsterdam, diverse projecten voor herinrichting openbare ruimte in Haarlem en Amsterdam en het ontwikkelen van een app voor bouwhinder tijdens de uitvoering.

Je ontwikkelt je breed en na verloop van tijd ga je een eigen specialisatie ontwikkelen. Je kunt doorgroeien tot projectleider of vakspecialist. Je standplaats is Amsterdam.

Wat wij vragen

 • een afgeronde wo-opleiding in de civiele techniek;
 • een teamspeler met ontwikkelinstelling;
 • affiniteit met het ontwerpen en realiseren van civieltechnische projecten;
 • gevoel voor belangen van betrokken partijen bij projecten in een stedelijke omgeving;
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
 • belangstelling om in het buitenland te werken;
 • een ondernemende en klantgerichte instelling.

Wat wij bieden

 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire projectteams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • doorgroeimogelijkheden tot projectleider of vakspecialist;
 • traineeship in de sector Gebouwde omgeving;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • het 'Starterstraject', waarin je gedurende twee jaar vaardigheidstrainingen volgt en gericht werkt aan je persoonlijke ontwikkeling;
 • een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Are you the person we are looking for?

Apply now

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. R.P.N. (Richard) Pater, PMC-leider Stedelijke ontwikkeling, telefoon 06 22 94 73 95. Vacaturenummer 337-171.

Share this vacancy

More information?

Witteveen+Bos medewerker Richard Pater

Richard Pater

PMC manager Urban Development